Escape to Hakone

Tijdens ons bezoek in Tokyo keken wij onze ogen uit! Alles is er groot en overweldigend, wat een fantastische wereldstad! Na een aantal dagen genoten te hebben van alles wat deze stad je te bieden heeft waren we toe aan wat rust. Gelukkig hadden we daar vooraf al rekening meegehouden en hadden we een uitstapje naar Hakone geboekt. Wat een heerlijke rust!

Ashimeer Hakone

Ligging Hakone

Hakone ligt op zo'n 85 km ten zuiden van Tokyo. Het is een gebied in de prefectuur Kanagawa van iets meer dan 90 km2 groot en heeft ongeveer 13.500 inwoners. Het heeft een mooie ligging in het Fuji-Hakone-Izu-Nationale Park, in het voorgebergte van Mount Fuji. Vanuit Hakone heb je trouwens prachtig zicht op Mount Fuji, mits het weer helder is.

Onsen

Hakone is bij Japanners een van de meest populaire gebieden om even te ontsnappen aan het drukke Tokyo. Je vindt er namelijk veel 'onsen', heerlijke baden gevuld met water uit een natuurlijke geiser. Omdat Japan een vulkanisch eiland is zijn er vele onsen (warmwaterbaden) verspreid over het land, vaak buiten de stad.

Onsen in Hakone

Een bezoek aan een onsen is een fijne manier om tot rust te komen. Om te genieten van een onsen ga je naar een openbaar badhuis of naar een 'ryokan', een typisch Japanse accommodatie om te overnachten. Vele ryokans hebben openbare onsen zodat iedereen er van kan genieten. Gasten van de ryokan gebruiken de onsen dan vaak gratis, dag-bezoekers betalen een entree. Deze kan varieren van zo'n 500 yen (bijna 4 euro) tot 2000 yen (bijna 16 euro).

Het Ashimeer

Eén van de trekpleisters van Hakone is het Ashimeer. Het is een groot meer en aan de rand van het meer staat de beroemde Hakone-Schrijn met de rode torii. Over het meer varen dagelijks rondvaartboten (piratenschepen) van Hakone-Ko naar Togendai station, vooral als het mooi weer is echt een aanrader.

Owakudani

Nog een favoriete trekpleister in Hakone is Owakudani. Je treft hier een vulkanische vallei, ook wel de 'Great Boiling Valley' genoemd. Uiiteraard is de natuur er mooi en heb je bij helder weer een prachtig zicht op Mount Fuji maar veel (Japanse) toeristen gaan hier naar toe voor de locale specialiteit, een ei (kuro-tamago) dat gekookt is in de hotsprings.

Kuro-tamago

Door de zwavel is de buitenkant van het ei helemaal zwart nadat het gekookt is. Men gelooft dat een ei gekookt in deze hotsprings extra gezond en lekker is. Je kunt de eieren ter plekke kopen en ze worden daarna dan ook direct opgepeuzeld.

Je bereikt Owakudani via de Hakone Ropeway. Je kunt het eerste stuk vanaf de Ropeway tot het twede station ook wandelen, dat hebben wij gedaan. Het is een mooie wandeling door de natuur en wij kwamen er amper iemand tegen. Daarna is de weg afgesloten vanwege vulkanische activiteit en neem je voor het laatste deel van de route de Ropeway vanaf Ubako. Bij Owakudani is tevens een kleine tempel en een toeristenwinkel.

Zwarte eieren, een lekkernij bij Owakudani Japan

Van mei 2015 tot april 2016 was deze toeristische hotspot trouwens tijdelijk helemaal gesloten vanwege vulkanische activiteit. Als je de kabelbaan neemt naar Owakudani krijg je een folder waarop staat waar je rekening mee moet houden bij het bezoeken van deze plek en je krijgt doekjes die je eventueel voor je mond en neus kunt houden als de lucht van zwavel te sterk voor je is. Wij vonden het echter reuze meevallen en hebben deze doekjes niet nodig gehad.

Hakone Open-air Museum

Het Hakone Open-air museum is een beeldenpark in Hakone. Het museum is geopend in 1969 en het hele jaar toegankelijk van 9.00 uur tot 17.00. Het park beslaat een oppervlakte van maar liefst 70.000 m². De natuurlijke omgeving van Hakone en de beeldhouwwerken vormen een mooie combinatie van kunst en natuur. Je vindt er beelden van vele internationale kunstenaars. Er zijn verschillende secties met tentoonstellingen en er zijn ook indoor tentoonstellingen waaronder de Picasso Exhibition Hall. Naast beelden zijn er ook werken van keramiek, foto's en schilderijen. Ook voor kinderen is het hier leuk. Er zijn speciale kinderruimtes zoals bijvoorbeeld ZigZag World, hier kunnen ze naar hartelust spelen.

Hoe bereik je Hakone?

Er zijn verschillende mogelijkheden om naar Hakone te gaan. Je kunt gewoon met het openbaar vervoer. Je neemt de JR trein naar Odawara Station. Daar stap je over naar Hakone Yumoto. Vanaf Hakone Yumoto neem verder de bus, dan heb je diverse mogelijkheden om uit te stappen. Wij gingen naar Lake Ashi, we stapten uit de bus bij Hakone Ko.

Hakone Free Pass

De Hakone Free Pass is een kortingskaart waarmee je reist van Shinkuju naar Hakone-Yumoto. Daarnaast geeft de pas je gratis toegang tot de 8 verschllende vervoersmiddelen in het Hakone gebied waaronder de kabelbaan (railrope), de boot op het Ashimeer en de bussen in het gebied. Je ontvangt met de pas ook kortingen op entreegelden. De Hakone Free Pass is naar keuze geldig voor 2 of 3 dagen.

Je kunt Hakone ook bereiken met de JR Tokaido Shinkansen (hoge snelheids trein) vanaf Tokyo Station of Shinagawa Station, je doet er dan maar een half uurtje over. Heb je een Japan Rail Pas dan is deze reis bij de pas inbegrepen.

Terug naar overzicht Natuur


Rondreizen Japan

Rondreis Japan

Wil jij op rondreis naar Japan? Bij Djoser vind je fantastische rondreizen vanaf 10 dagen!

Meer info

Vliegtickets Japan

Goedkope vliegtickets naar Japan bij KLM

Zoek jij een vliegticket naar Japan? Boek de meest voordelige vliegtickets bij KLM!

Meer info

Hotels Tokio

Hotels in Japan bij Booking.com

Zoek je een hotel, appartement of traditionele ryokan in Tokyo? Check het aanbod bij booking.com!

Meer info

Japan Rail Pass

Excursies en dagtours Japan

Ontdek Japan per trein en supersnelle bullet train met de Japan Rail Pass! Doen!

Meer info

Tokyo 2020

In 2020 worden de Olympische Spelen en de Paralympics in Japan gehouden. Lees meer over de Olympische Spelen en de Paralympics.

Blogs en reisverslagen

Wij zijn fan van Japan! In onze reisverslagen lees je over onze avonturen in Japan. In onze blogs gaan wij op zoek naar Japan in Nederland. Lees de blogs en reisverslagen.

Tips om gratis Japans te leren

Mitsui Garden Hotel Nihonbashi Premier

Mitsui Garden Hotel Nihonbashi Premier

In dit splinternieuwe hotel is het heerlijk om terug te komen na een dagje Tokyo! De kamers zijn prachtig, comfortabel en van alle gemakken voorzien. Er is een spa en de toegang is gratis. Het hotel is open sinds september 2018 en heeft een uitstekende ligging in het hart van Tokyo. De beroemde vismarkt en het keizerlijk paleis zijn op loopafstand. Beoordeeld met een 9.1!
Meer info & boeken

Vakanties naar Japan

Reizen naar Japan bij Kras Reizen naar Japan bij FoxReizen naar Japan bij Djoser
Bekijk meer aanbieders van reizen naar Japan

Vliegen naar Japan

Vlieg nu naar Tokyo al vanaf €569,-!

Goedkope Vliegtickets naar Japan bij KLM

Volg ons op sociale media: