Kyoto (Kioto)

Vroeger was niet Tokyo maar Kyoto de keizerlijke hoofdstad van Japan. Nu is Kyoto de hoofdstad van de prefectuur Kyoto. Kyoto heeft een oppervlakte van 827 km2 en er wonen ongeveer 1,5 miljoen mensen. Na Tokyo en Osaka is het de derde grote stad van Japan. Deze stad is in de Tweede Wereldoorlog gelukkig niet gebombardeerd. Je ziet in Kyoto daarom nog veel vooroorlogse gebouwen en beroemde monumenten. Kyoto wordt ook wel de culturele hoofdstad van Japan genoemd. De stad ligt net zoals Tokyo op het grootste eiland Honshu en staat bekend om de tempels, shrines en natuur. Veel eeuwenoude Boeddhistische tempels en Shinto shrines zijn bewaard gebleven, ze zijn een belangrijke toeristische trekpleister voor nationale- en internationale toeristen. De bekenste tempels van Kyoto zijn: Kiyomizu-dera, Kinkaku-ji, Ryoan-ji, Heian Jingu en Ginkaku-ji.

Gion

Op ongeveer een kwartiertje lopen van Kyoto Station ligt de wijk Gion. De wijk heeft nog veel traditioneel houten theehuizen en winkels en staat ook wel bekend als het Geisha District. Dacht je dat geisha’s alleen vroeger in Japan leefden dan heb je het mis. Nog altijd wonen en werken er ruim tweehonderd geisha’s in Gion District. Wil je de sfeer proeven van het authentieke Japan dan is een bezoek aan dit deel van Kyoto een echte aanrader. Niet voor niets vonden in deze wijk bij Hanamikoji Dori ooit de opnames plaats van de film Memoirs of a Geisha. En nog altijd kom je geisha’s gewoon op straat tegen. De wijk is geliefd bij veel toeristen van over de hele wereld.

Uiteraard is het begrijpelijk dat je een foto van een geisha wilt maken als je er een tegenkomt. Vraag echter altijd wel even of ze er van gediend is. Je kunt het proberen met gebarentaal. Er is een andere eenvoudige manier om te vragen of je een foto mag maken. Houd je camera in je hand en toon deze haar. Vraag vervolgens ‘ie des ka? Dit betekent in het Japans “Is het goed?” Je zult aan haar reactie wel kunnen zien of ze in is voor een foto.

De Gouden Paviljoen tempel

De Gouden Paviljoen tempel (Kinkaku-ji) is misschien wel de grootste trekpleister van deze stad en een bezoekje meer dan waard. Deze prachtige tempel lijkt op het water te drijven. Je vindt deze tempel in het noordwesten van Kyoto.

Kyoto Kinkaku-ji Tempel

Andere leuke bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld de tempels Kiyomizu-dera, Toji, Sanjusangen-do en UjiByodoin. Waarschijnlijk kom je tijd te kort want in deze stad staan meer dan 2000 tempels en shrines.

Fushimi Inari Shrine

De Fushimi Inari Shrine, met haar vele toriipoorten, is de meest populaire shrine in Kyoto. In 2017 is deze shrine ook daadwerkelijk gerankt als meest bezochte toeristische hotspot in Kyoto. In Japan zijn meer dan 3000 Inari shrines en dit is de 'hoofd-shrine'. Het is er prachtig en de rij rode toriipoorten zijn dan ook een gewild foto object voor iedere toerist. Inari is de god van de rijst en zorgt voor voorspoed en een goede oogst. Deze god kent verschillende gedaantes en één van deze gedaantes is een vos. Vandaar dat je in deze shrine veel beelden van vossen ziet. Je vindt de shrine in de wijk Fushimi-ku. De tempel is 24 uur per dag open en gratis te bezoeken. Fushimi Inari Shrine Kyoto


Rondreizen Japan

Rondreis Japan

Wil jij op rondreis naar Japan? Bij Djoser vind je fantastische rondreizen vanaf 10 dagen!

Meer info

Vliegtickets Japan

Goedkope vliegtickets naar Japan bij KLM

Zoek jij een vliegticket naar Japan? Boek de meest voordelige vliegtickets bij KLM!

Meer info

Hotels Tokio

Hotels in Japan bij Booking.com

Zoek je een hotel, appartement of traditionele ryokan in Tokyo? Check het aanbod bij booking.com!

Meer info

Japan Rail Pass

Excursies en dagtours Japan

Ontdek Japan per trein en supersnelle bullet train met de Japan Rail Pass! Doen!

Meer info

Rondreis Japan ANWB

Stedentrip Tokyo Pakketreis

Tijdens deze rondreis van 17 dagen zie je alle hoogtepunten van Japan! Je wandelt door Kyoto, reist met de supersnelle shinkansen, je bezoekt de hoofdstad Tokyo en de stad Hiroshima. En is nog maar slechts een kleine greep uit het programma. Japan is zo veelzijdig en heeft zo veel gezichten, je staat versteld van alles wat je er ziet en beleeft. Ga jij dit avontuur ook aan? Beoordeeld met een 9.2!
Meer info & boeken

Blogs en reisverslagen

Wij zijn fan van Japan! In onze reisverslagen lees je over onze avonturen in Japan. In onze blogs gaan wij op zoek naar Japan in Nederland. Lees de blogs en reisverslagen.

Tips om gratis Japans te leren

Mitsui Garden Hotel Nihonbashi Premier

Mitsui Garden Hotel Nihonbashi Premier

In dit splinternieuwe hotel is het heerlijk om terug te komen na een dagje Tokyo! De kamers zijn prachtig, comfortabel en van alle gemakken voorzien. Er is een spa en de toegang is gratis. Het hotel is open sinds september 2018 en heeft een uitstekende ligging in het hart van Tokyo. De beroemde vismarkt en het keizerlijk paleis zijn op loopafstand. Beoordeeld met een 8.8!
Meer info & boeken

Vakanties naar Japan

Reizen naar Japan bij DjoserReizen naar Japan bij ANWB Reizen Reizen naar Japan bij Koning Aap Reizen Reizen naar Japan bij Shoestring Reizen Reizen naar Japan bij Sawadee

Vliegen naar Japan

Vlieg nu naar Tokyo al vanaf € 604,-!

Goedkope Vliegtickets naar Japan bij KLM
Bekijk meer aanbieders van reizen naar Japan

Volg ons op sociale media: