Kyoto (Kioto)

Vroeger was niet Tokyo maar Kyoto de keizerlijke hoofdstad van Japan. Nu is Kyoto de hoofdstad van de prefectuur Kyoto. Kyoto heeft een oppervlakte van 827 km2 en er wonen ongeveer 1,5 miljoen mensen. Na Tokyo en Osaka is het de derde grote stad van Japan. Deze stad is in de Tweede Wereldoorlog gelukkig niet gebombardeerd. Je ziet in Kyoto daarom nog veel vooroorlogse gebouwen en beroemde monumenten. Kyoto wordt ook wel de culturele hoofdstad van Japan genoemd. De stad ligt net zoals Tokyo op het grootste eiland Honshu. Veel eeuwenoude Boeddhistische tempels en Shinto shrines zijn bewaard gebleven, ze zijn een belangrijke toeristische trekpleister voor nationale- en internationale toeristen. De bekenste tempels van Kyoto zijn: Kiyomizu-dera, Kinkaku-ji, Ryoan-ji, Heian Jingu en Ginkaku-ji.

De Gouden Paviljoen tempel

De Gouden Paviljoen tempel (Kinkaku-ji) is misschien wel de grootste trekpleister van deze stad en een bezoekje meer dan waard. Deze prachtige tempel lijkt op het water te drijven. Je vindt deze tempel in het noorwesten van Kyoto.

Kyoto Kinkaku-ji Tempel

Andere leuke bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld de tempels Kiyomizu-dera, Toji, Sanjusangen-do en UjiByodoin. Waarschijnlijk kom je tijd te kort want in deze stad staan meer dan 2000 tempels en shrines.

Fushimi Inari Shrine

De Fushimi Inari Shrine, met haar vele toriipoorten, is de meest populaire shrine in Kyoto. In 2017 is deze shrine ook daadwerkelijk gerankt als meest bezochte toeristische hotspot in Kyoto. In Japan zijn meer dan 3000 Inari shrines en dit is de 'hoofd-shrine'. Het is er prachtig en de rij rode toriipoorten zijn dan ook een gewild foto object voor iedere toerist. Inari is de god van de rijst en zorgt voor voorspoed en een goede oogst. Deze god kent verschillende gedaantes en één van deze gedaantes is een vos. Vandaar dat je in deze shrine veel beelden van vossen ziet. Je vindt de shrine in de wijk Fushimi-ku. De tempel is 24 uur per dag open en gratis te bezoeken. Fushimi Inari Shrine Kyoto

Tokyo 2020

In 2020 worden de Olympische Spelen en de Paralympics in Japan gehouden. Lees meer over de Olympische Spelen en de Paralympics.

Reisverslag Japan

Reisverslag Japan

Lees ons reisverslag van onze bijzondere vakantie naar Japan. We bezochten o.a. diverse wijken in Tokyo en genoten van de natuur in Hakone. Naar het reisverslag.

Vakanties naar Japan

Reizen naar Japan bij Kras Reizen naar Japan bij Fox Vluchten en hotels naar Japan bij Expedia Reizen naar Japan bij Shoestring Reizen naar Japan bij Baobab Reizen naar Japan bij Koning Aap Reizen naar Japan bij Sawadee Reizen naar Japan bij NRV Reizen naar Japan bij Djoser

Vliegen naar Japan

Goedkope Vliegtickets naar Japan bij KLM

Volg ons op sociale media: