Japanse Alpen

Ben je gek van wandelen en wil je graag in de natuur zijn dan kunnen we je de Japanse Alpen van harte aanbevelen. Dit mooie berggebied heeft namelijk uitstekende wandel- en skimogelijkheden. De Japanse Alpen bevinden zich op het grootste eiland van Japan genaamd Honshu. Dit eiland is 1300 kilometer lang en heeft een breedte van tussen de 50 en 240 kilometer. De Japanse Alpen bestaan uit de volgende gebergte: Akaishigebergte, Hidagebergte en Kisogebergte.

Japanse alpen in de herfst

De bergen zijn behoorlijk hoog met toppen van rond de 3000 meter. Een aantal bekende hoge bergen zijn de 3190 meter hoge Hotaka-dake en de 3193 meter hoge Kita-dake. In 1998 werden in Nagano de Olympische Winterspelen georganiseerd. 

De Japanse Alpen zijn ideaal om tot rust te komen en het is een leuke afwisseling met bijvoorbeeld een bezoek aan het drukke Tokio.

Terug naar overzicht Natuur


Rondreizen Japan

Rondreis Japan

Wil jij op rondreis naar Japan? Bij Djoser vind je fantastische rondreizen vanaf 10 dagen!

Meer info

Vliegtickets Japan

Goedkope vliegtickets naar Japan bij KLM

Zoek jij een vliegticket naar Japan? Boek de meest voordelige vliegtickets bij KLM!

Meer info

Hotels Tokio

Hotels in Japan bij Booking.com

Zoek je een hotel, appartement of traditionele ryokan in Tokyo? Check het aanbod bij booking.com!

Meer info

Japan Rail Pass

Excursies en dagtours Japan

Ontdek Japan per trein en supersnelle bullet train met de Japan Rail Pass! Doen!

Meer info

Tokyo 2020

In 2020 worden de Olympische Spelen en de Paralympics in Japan gehouden. Lees meer over de Olympische Spelen en de Paralympics.

Reisverslag Japan

Reisverslag Japan

Lees ons reisverslag van onze bijzondere vakantie naar Japan. We bezochten o.a. diverse wijken in Tokyo en genoten van de natuur in Hakone. Naar het reisverslag.

Vakanties naar Japan

Reizen naar Japan bij Kras Reizen naar Japan bij Fox Vluchten en hotels naar Japan bij Expedia Reizen naar Japan bij Shoestring Reizen naar Japan bij Baobab Reizen naar Japan bij Koning Aap Reizen naar Japan bij SawadeeReizen naar Japan bij Djoser

Vliegen naar Japan

Goedkope Vliegtickets naar Japan bij KLM

Volg ons op sociale media: