Natuur op Hokkaido

In de zomer gaan veel Japanse toeristen naar dit eiland om de prachtig gekleurde bloemenvelden te bewonderen. In de herfst kleuren de bladeren aan de bomen in fraaie herfsttinten en in dit seizoen komen toeristen speciaal om de herfstkleurenpracht te bewonderen. In de winter is Hokkaido een paradijs voor wintersporters. Met name de plaats Niseko is een echte wintersport hotspot. Daar valt jaarlijks de meeste sneeuw van heel Japan. Dieren die hier o.a. voorkomen zijn beren en zeearenden. In de zee rond het eiland komen walvissen voor. Bloemenvelden in Hokkaido Japan

Kraanvogels in Hokkaido

Behalve beren en zeearenden komen er op Hokkaido ook kraanvogels voor. In Japan is de kraanvogel een heilige vogel die geluk en gezondheid zou brengen. Lange tijd dacht men dat de kraanvogel was uitgestorven. Toen een aantal boeren rond 1925 een groep van 20 kraanvogels ontdekten deden zij er alles aan om de populatie kraanvogels te laten groeien en met succes! Vandaag de dag zijn er zo'n 1300 kraanvogels op Hokkaido. Wil je ze graag zien? Ze hebben hun leefgebied rond het plaatsje Tsurui. Dit is dus de beste locatie om ze te spotten.

Shiretoko National Park

Dit werkelijk prachtige natuurpark ligt op het schiereiland Shiretoko-hantō. Het Shiretoko National Park staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en dat is natuurlijk niet voor niets. Het is hier heel mooi, rustig en je kunt in het park fantastisch wandelen. Het park heeft een oppervlakte van 386 km2 en er wonen in dit grote natuurgebied zelfs bruine beren. Om de natuur zoveel mogelijk in stand te houden zijn er in dit gebied maar weinig wegen en toeristische voorzieningen. De hoogste berg in het park is de 1660 meter hoge Rausu. Wandelen kun je het beste doen tussen juni en september omdat de temperatuur dan aangenaam is.

Terug naar overzicht Natuur


Rondreizen Japan

Rondreis Japan

Wil jij op rondreis naar Japan? Bij Djoser vind je fantastische rondreizen vanaf 10 dagen!

Meer info

Vliegtickets Japan

Goedkope vliegtickets naar Japan bij KLM

Zoek jij een vliegticket naar Japan? Boek de meest voordelige vliegtickets bij KLM!

Meer info

Hotels Tokio

Hotels in Japan bij Booking.com

Zoek je een hotel, appartement of traditionele ryokan in Tokyo? Check het aanbod bij booking.com!

Meer info

Japan Rail Pass

Excursies en dagtours Japan

Ontdek Japan per trein en supersnelle bullet train met de Japan Rail Pass! Doen!

Meer info

Tokyo 2020

In 2020 worden de Olympische Spelen en de Paralympics in Japan gehouden. Lees meer over de Olympische Spelen en de Paralympics.

Reisverslag Japan

Reisverslag Japan

Lees ons reisverslag van onze bijzondere vakantie naar Japan. We bezochten o.a. diverse wijken in Tokyo en genoten van de natuur in Hakone. Naar het reisverslag.

Vakanties naar Japan

Reizen naar Japan bij Kras Reizen naar Japan bij Fox Vluchten en hotels naar Japan bij Expedia Reizen naar Japan bij Shoestring Reizen naar Japan bij Baobab Reizen naar Japan bij Koning Aap Reizen naar Japan bij SawadeeReizen naar Japan bij Djoser

Vliegen naar Japan

Goedkope Vliegtickets naar Japan bij KLM

Volg ons op sociale media: