Tokyo Tower

De Tokyo Tower is een hoge toren van 333 meter en staat in Akabanebashi, in het centrum van Tokyo. De toren is gebouwd in 1958 en bedoeld als communicatietoren. Aanvankelijk was het het hoogste gebouw ter wereld en het diende dan ook als symbool voor de wederopstanding van (economisch) Japan. Er zijn twee uitkijkpunten die je kunt bezoeken in het gebouw. Het hoofddek op 150 meter hoogte en het topdek op 250 meter hoogte. Zowel overdag als 's nachts is het uitzicht over Tokyo waanzinnig mooi! Tokyo Tower Japan

Verlicht

Zodra het donker is wordt de toren verlicht. En een leuk weetje: in de winter is de toren met een warm oranje kleur verlicht, in de zomer heeft hij een koele rood met witte verlichting. Als de seizoenen elkaar afwisselen worden de zomer-lampen allemaal handmatig verwisseld met de winter-lampen. Zo worden er 180 lampen op één dag vervangen, wat een klus! Toen de toren vijftig jaar bestond kreeg hij ook speciale verlichting in zeven kleuren. Deze verlichting brand nog altijd in het weekend en bij speciale gelegenheden.

Skywalk Window

Op het hoofddek is als speciale attractie een klein stukje vloer in glas gemaakt, de Skywalk Window. Zo kijk je vanaf 150 meter hoogte naar beneden op de wegen die onder je door lopen. Vervolgens ga je met de lift naar het topdek. Vanaf dit dek is het 360 graden panoramaview onbeschrijflijk mooi! Is het weer helder dan is het zelfs mogelijk om Mount Fuji te zien.

Bezoek Tokyo Tower

Er zijn excursies beschikbaar die je naar beide uitkijkpunten brengen. Het is ook mogelijk om op eigen gelegenheid naar de uitkijkpunten te gaan, dan zijn de tickets bij de voet van de toren te koop. Het uitzicht over Tokyo vanaf de Tokyo Tower is erg populair. Wil je er zeker van zijn dat je op het tijdstip dat het jou uitkomt de toren kunt bezoeken dan is het aan te raden je tickets vooraf online te kopen. Anders loop je het risico dat de plaatsen niet meer beschikbaar zijn.

Uiteraard is er een lift aanwezig en voor de sportievelingen onder ons is er ook een trap. De 600 treden zijn een leuke uitdaging voor wie wil! Wil je Tokyo Tower bezoeken met het openbaar vervoer dan stap je uit bij Station Akabanebashi. Bij het verlaten van het station zie je de toren direct, je wandelt er in ongeveer tien minuten naar toe.

Terug naar overzicht


Rondreizen Japan

Rondreis Japan

Wil jij op rondreis naar Japan? Bij Djoser vind je fantastische rondreizen vanaf 10 dagen!

Meer info

Vliegtickets Japan

Goedkope vliegtickets naar Japan bij KLM

Zoek jij een vliegticket naar Japan? Boek de meest voordelige vliegtickets bij KLM!

Meer info

Hotels Tokio

Hotels in Japan bij Booking.com

Zoek je een hotel, appartement of traditionele ryokan in Tokyo? Check het aanbod bij booking.com!

Meer info

Japan Rail Pass

Excursies en dagtours Japan

Ontdek Japan per trein en supersnelle bullet train met de Japan Rail Pass! Doen!

Meer info

Tokyo 2020

In 2020 worden de Olympische Spelen en de Paralympics in Japan gehouden. Lees meer over de Olympische Spelen en de Paralympics.

Reisverslag Japan

Reisverslag Japan

Lees ons reisverslag van onze bijzondere vakantie naar Japan. We bezochten o.a. diverse wijken in Tokyo en genoten van de natuur in Hakone. Naar het reisverslag.

Vakanties naar Japan

Reizen naar Japan bij Kras Reizen naar Japan bij Fox Vluchten en hotels naar Japan bij Expedia Reizen naar Japan bij Shoestring Reizen naar Japan bij Baobab Reizen naar Japan bij Koning Aap Reizen naar Japan bij SawadeeReizen naar Japan bij Djoser

Vliegen naar Japan

Goedkope Vliegtickets naar Japan bij KLM

Volg ons op sociale media: