Akihabara (Akiba)

De verschillende wijken of districten in Tokyo zijn soms gespecialiseerd in bepaalde producten, zoals bijvoorbeeld het district 'Akihabara', door lokale bewoners soms ook wel Akiba genoemd. Dit deel van Tokyo heeft één van de grootste winkelcentra ter wereld op gebied van elektronica en is een waar walhalla voor liefhebbers van elektronica, gaming en gadgets.

Je treft er bijvoorbeeld Yodobashi, de grootste elektronicawinkel die er is. Er zijn ook verschillende tax free winkels, Arcadegames, Maid Cafe's en nog veel meer. Akihabara is dan ook een populaire hotspot, het wordt veel bezocht door toeristen.

Op zondag wordt het centrum afgesloten voor verkeer en is er alle ruimte voor het winkelend publiek. Akihabara is gemakkelijk te bereiken, vanuit Tokyo Station is het slechts acht minuten met de trein.Shoppen in Akihabara

Manga

De laatste jaren is deze wijk ook steeds populairder vanwege de manga. Manga's zijn een vorm van stripverhalen (comics) getekend in Japanse stijl. In Japan is manga enorm geliefd bij velen, ongeacht leeftijd of geslacht. Je hoeft niet gek opkijken als je bijvoorbeeld een zakenman strak in pak in de trein een manga ziet lezen, dit is heel normaal. Er hangt dan ook een gigantische industrie omheen. Zijn de manga's heel populair dan wordt er een serie (anime) van gemaakt. Voorbeelden hiervan die wij ook in Nederland kennen zijn Pokemon en Dragonball. In Akihabara zie naast electronicazaken ook veel winkels gespecialiseerd in manga. Wil je jezelf helemaal onderdompelen in manga dan bezoek je een mangacafé. Deze cafés zijn vergelijkbaar met internetcafés maar in plaats van te internetten kom je daar om manga's te lezen en manga dvd's te bekijken.

Maid Cafe's

De wijk staat niet alleen bekend om de elektronica en gadgets maar ook om de themacafe's. Bij het station tref je het Gundam Café en het AKB48 Café. Deze laatste is het theater van een zeer populaire Japanse girlband, vernoemd naar de wijk. Daarnaast tref je in deze wijk ook diverse zogenaamde 'Maid Cafe's'. Deze cafe's zijn enorm populair. In een Maid Café wordt je bediend door meiden verkleed als dienstmeisje of tekenfilmfiguren. Vaak zien ze er veel jonger uit dan dat ze zijn. Tegen betaling zijn de maids bereid voor je te dansen, zingen of op de foto te gaan. In 2001 werd het eerste Maid Café geopend in deze wijk, sindsdien is de populariteit alleen maar toegenomen.

Yodobashi Camera

Toen wij in Akihakbara waren bezochten wij verschillende taxfree winkels en het enorme warenhuis Yodobashi Camera. Op de vele verdiepingen die het warenhuis telt raak je niet uitgekeken en zou je echt alles willen bekijken dan ben je met gemak een dag bezig. In de verschillende winkels maakt alles wat geluid kan maken geluid en alles wat licht kan geven geeft licht. Alle toeters en bellen staan aan en je krijgt soms medelijden met winkelpersoneel vanwege al het geluid!

Yodobashi Camera

Geschiedenis Akihabara

Deze specifieke winkelwijk is ontstaan gedurende de Tweede Wereldoorlog. Soldaten verkochten er hun overtollige wapenonderdelen die door studenten opgekocht werden om er radio's van te maken. De radio's waren een populair statussymbool en werden in winkels of langs de kant van de weg verkocht. Later werden er veelal tv's en witgoed verkocht. Deze zijn er vandaag de dag nog steeds te koop maar de nadruk ligt nu op pc's, games, telefoons en de gekste gadgets die je maar kunt bedenken.

Terug naar Tokyo

Rondreizen Japan

Rondreis Japan

Wil jij op rondreis naar Japan? Bij Djoser vind je fantastische rondreizen vanaf 10 dagen!

Meer info

Vliegtickets Japan

Goedkope vliegtickets naar Japan bij KLM

Zoek jij een vliegticket naar Japan? Boek de meest voordelige vliegtickets bij KLM!

Meer info

Hotels Tokio

Hotels in Japan bij Booking.com

Zoek je een hotel, appartement of traditionele ryokan in Tokyo? Check het aanbod bij booking.com!

Meer info

Japan Rail Pass

Excursies en dagtours Japan

Ontdek Japan per trein en supersnelle bullet train met de Japan Rail Pass! Doen!

Meer info

Tokyo 2020

In 2020 worden de Olympische Spelen en de Paralympics in Japan gehouden. Lees meer over de Olympische Spelen en de Paralympics.

Reisverslag Japan

Reisverslag Japan

Lees ons reisverslag van onze bijzondere vakantie naar Japan. We bezochten o.a. diverse wijken in Tokyo en genoten van de natuur in Hakone. Naar het reisverslag.

Vakanties naar Japan

Reizen naar Japan bij Kras Reizen naar Japan bij Fox Vluchten en hotels naar Japan bij Expedia Reizen naar Japan bij Shoestring Reizen naar Japan bij Baobab Reizen naar Japan bij Koning Aap Reizen naar Japan bij Sawadee Reizen naar Japan bij NRV Reizen naar Japan bij Djoser

Vliegen naar Japan

Goedkope Vliegtickets naar Japan bij KLM

Volg ons op sociale media: