Tempels en de Grote Boeddha in Kamakura

Zo'n 50 kilometer ten zuid-westen van Tokyo ligt Kamakura. Deze historische stad ligt aan de westkust van Japan en is een populaire toeristische hotspot. Kamakura heeft een rijk verleden en het is een fijn rustpunt als je even wilt ontsnappen aan het drukke Tokyo. De oppervlakte van de kuststad is zo'n 40 km2 en de stad telde in 2016 zo'n 172.000 inwoners.

Eén van de beroemde bezienswaardigheden van Kamakura is Kotoku-in met de Grote Boeddha. Deze naam heeft het bronzen beeld niet voor niets, het is meer dan 11 meter hoog en weegt 120.000 kilo. Het is de op één na grootste Boeddha in Japan. In het verleden stond dit beeld in een tempel. Helaas is deze tempel verwoest door tyfoons. De Boeddha is op ongeveer 10 minuten wandelen van het Hase Station.

De Grote Boeddha in Kamakura Japan

Gelukkig zijn er nog veel andere tempels te bezoeken in Kamakura. De belangrijkste is de Tsurugaoka Hachimangu tempel. Je bereikt deze tempel via een kustweg met diverse torii poorten. In het hoofdgebouw van deze tempel tref je een klein museum waarin je diverse waardevolle tempel-schatten kunt bezichtigen zoals zwaarden, maskers en documenten.

Eén van de andere tempels die ook zeker een bezoekje waard is, is de Hokokuji tempel. De tempel is gelegen in de heuvels van oost Kamakura en staat bekend om de zo'n 2000 bamboebomen die er staan. Via een pad door de bamboebomen kom je uit bij een theehuis waar je bijvoorbeeld een heerlijk kopje matcha thee kunt drinken. De Hokokuji tempel is te bereiken met de bus of al wandelend ongeveer 30 minuten van Kamakura Station.

Terug naar overzicht


Rondreizen Japan

Rondreis Japan

Wil jij op rondreis naar Japan? Bij Djoser vind je fantastische rondreizen vanaf 10 dagen!

Meer info

Vliegtickets Japan

Goedkope vliegtickets naar Japan bij KLM

Zoek jij een vliegticket naar Japan? Boek de meest voordelige vliegtickets bij KLM!

Meer info

Hotels Tokio

Hotels in Japan bij Booking.com

Zoek je een hotel, appartement of traditionele ryokan in Tokyo? Check het aanbod bij booking.com!

Meer info

Japan Rail Pass

Excursies en dagtours Japan

Ontdek Japan per trein en supersnelle bullet train met de Japan Rail Pass! Doen!

Meer info

Tokyo 2020

In 2020 worden de Olympische Spelen en de Paralympics in Japan gehouden. Lees meer over de Olympische Spelen en de Paralympics.

Reisverslag Japan

Reisverslag Japan

Lees ons reisverslag van onze bijzondere vakantie naar Japan. We bezochten o.a. diverse wijken in Tokyo en genoten van de natuur in Hakone. Naar het reisverslag.

Vakanties naar Japan

Reizen naar Japan bij Kras Reizen naar Japan bij Fox Vluchten en hotels naar Japan bij Expedia Reizen naar Japan bij Shoestring Reizen naar Japan bij Baobab Reizen naar Japan bij Koning Aap Reizen naar Japan bij SawadeeReizen naar Japan bij Djoser

Vliegen naar Japan

Goedkope Vliegtickets naar Japan bij KLM

Volg ons op sociale media: