Praktische info

Klimaat & weer

In het algemeen zijn de zomers op Japan vrij warm en de winters mild. Het hangt natuurlijk wel af van waar je precies bent op Japan. Het zuiden van Japan heeft bijvoorbeeld een warm zeeklimaat en in sommige gebieden wordt het in de winter niet kouder dan 20 graden Celsius. Lees verder

Hotels

In Japan heb je verschillende type hotels namelijk gewone hotels en ryokans. Een ryokan is een traditioneel familiehotel. Daarnaast is er ook nog een goedkopere versie van een ryokan en dat noemen ze een minshuku. Dit is een soort bed and breakfast. Wat je in Japan ook veel ziet zijn de zogenaamde 'Love hotels'. Deze hotels zijn er speciaal voor verliefde stelletjes.

Reizen per trein

Het openbaar vervoer staat in Japan op een zeer hoog niveau. De Japanse Spoorwegen (JR) heeft een spoorwegnet van maar liefst 20.000 km. Gelukkig hoef je geen Japans te kunnen als je met de trein wilt reizen want in de intercity's is de informatie zowel in het Japans als in het Engels te lezen. De tarieven voor het openbaar vervoer zijn in Japan trouwens veel lager dan in Nederland.

Treinstation Tokio

Ga je op vakantie naar Japan en wil je veel naar verschillende steden reizen met de trein? Dan kun je het beste de Japan Rail Pass kopen. Deze pas is niet in Japan te koop maar alleen in het buitenland. Met deze pas kun je niet alleen onbeperkt reizen op alle JR-lijnen maar ook op de aansluitende bussen, stadstreinen en sommige veerboten. Uitgesloten zijn de metro en de particulieren spoorlijnen. De Japan Rail Pass is in drie varianten te koop namelijk voor 7 dagen, 14 dagen of 21 dagen.

De meest snelle manier om naar de diverse steden in Japan te reizen is met de Shinkansen. Deze hoge snelheidstrein brengt je met een snelheid van maar liefst 320 km per uur waar je wilt zijn. Zo reis je bijvoorbeeld van Tokio naar Kyoto in slechts 2,5 uur. Ben je in het bezit van een railpas dan mag je daarmee tevens gebruik maken van bijna alle hoge snelheidstreinen.

Reizen met de auto

De landelijke gebieden van Japan kun je het beste verkennen met een auto. In Japan wordt er links gereden. De wegen zijn gelukkig van een goede kwaliteit. In de grote steden is het wel lastig rijden omdat het er erg druk is. Op de lokale wegen mag je meestal niet sneller rijden dan 60 km/u en op de snelwegen mag je niet harder dan 80 tot 100 km/u. Overigens moet je voor de snelwegen tol betalen. In Japan kun je overal benzine kopen en gelukkig is de benzine een stuk goedkoper dan in Nederland.

Om in Japan auto te mogen rijden heb je wel een vertaling van je rijbewijs nodig. Deze vertaling is verkrijgbaar bij de ambassade in Nederland en bij de Japan Automobile Federation. Uiteraard moet je ook een geldig rijbewijs bij je hebben.

Auto's zijn te huur bij de luchthavens, autodealers en spoorwegstations.

Restaurants

In Japan is de diversiteit in restaurants enorm. De Japanse keuken is zeer divers en heerlijk, sushi, sashimi, ramen, Japanse cury, de keuze is enorm! In de steden tref je een ruim aanbod aan verschillende eetgelegenheden. Standaard wordt er water bij de maaltijd geserveerd, dit is gratis. Bestel je sake bij je maaltijd? Dit kan warm (atsui) of koud (samui) geserveerd worden, de keuze is aan jou. Het geven van een fooi is niet gebruikelijk in Japanse restaurants.

Sushi Tokio

Japanse gebruiken en omgangsvormen

Als je voor de eerste keer in Japan bent dan is het in het begin wel even wennen. De Japanse cultuur is immers wezenlijk anders dan wat wij in Nederland of België gewend zijn. Wat meteen opvalt is dat Japanners bij een begroeting voor je buigen. Lees verder

Aardbevingen

In Japan komen veel aardbevingen voor. Per jaar zijn er ongeveer 1000 voelbare bevingen. Deze aardbevingen zorgen overigens voor geen tot weinig schade.

Prefecturen van Japan

Japan bestaat uit 47 prefecturen. De prefecturen kun je het beste vergelijken met de provincies van Nederland.

Nederlandse ambassade in Japan

In Japan is uiteraard ook een Nederlandse ambassade gevestigd. Je vindt de ambassade in Tokyo, het adres is:

Nederlandse ambassade
3-6-3 Shibakoen, Minato-ku
Telefoonnummer +81-357765400


Staat de informatie die u zoekt hier niet bij? Bekijk ook de veelgestelde vragen!

Rondreizen Japan

Rondreis Japan

Wil jij op rondreis naar Japan? Bij Djoser vind je fantastische rondreizen vanaf 10 dagen!

Meer info

Vliegtickets Japan

Goedkope vliegtickets naar Japan bij KLM

Zoek jij een vliegticket naar Japan? Boek de meest voordelige vliegtickets bij KLM!

Meer info

Hotels Tokio

Hotels in Japan bij Booking.com

Zoek je een hotel, appartement of traditionele ryokan in Tokyo? Check het aanbod bij booking.com!

Meer info

Japan Rail Pass

Excursies en dagtours Japan

Ontdek Japan per trein en supersnelle bullet train met de Japan Rail Pass! Doen!

Meer info

Tokyo 2020

In 2020 worden de Olympische Spelen en de Paralympics in Japan gehouden. Lees meer over de Olympische Spelen en de Paralympics.

Reisverslag Japan

Reisverslag Japan

Lees ons reisverslag van onze bijzondere vakantie naar Japan. We bezochten o.a. diverse wijken in Tokyo en genoten van de natuur in Hakone. Naar het reisverslag.

Vakanties naar Japan

Reizen naar Japan bij Kras Reizen naar Japan bij Fox Vluchten en hotels naar Japan bij Expedia Reizen naar Japan bij Shoestring Reizen naar Japan bij Baobab Reizen naar Japan bij Djoser

Vliegen naar Japan

Goedkope Vliegtickets naar Japan bij KLM

Volg ons op sociale media: