Tokio 2020

In het jaar 2020 worden in de Japanse hoofdstad Tokio voor de 32e keer van 24 juli tot 9 augustus de Olympische Zomerspelen georganiseerd. De voorbereidingen voor dit grootste sportevenement zijn inmiddels in volle gang. De verschillende sportwedstrijden worden in 42 stadions gehouden.

Maar liefst 186.101 vrijwilligers hebben zich aangemeld om te helpen bij de Spelen. Deze vrijwilligers krijgen een speciaal opleidingstraject om hun taak tijdens dit geweldige evenement goed uit te kunnen voeren en alles in goede banen te leiden.


TeamNL

TeamNL Tokyo 2020

Welke sporten?

34 Soorten sporten tijdens Tokyo 2020

Stadions

Bloesems in het voorjaar in Japan

Paralympics

Paralympics Tokyo 2020

Hotels bij de stadions

Hotels bij Stadions  Tokyo 2020

Tickets Olympische Spelen

Tickets voor Tokyo 2020

Openings- en sluitingsceremonies

De opening- en sluitingsceremonie vinden plaats in het Olympische Stadion van Tokio. Dit splinternieuwe stadion is speciaal gebouwd voor de Olympische Zomerspelen en er kunnen ongeveer 80.000 sportliefhebbers in. Het is een uniek stadion omdat er alleen maar natuurlijke energiebronnen gebruikt worden zoals zonne- en windenergie. Dit levert de ludieke bijnaam 'The Green Games' op.

De Olympische vlam arriveert in maart 2020 in Japan. De vlam wordt op 12 maart 2020 ontstoken in het Griekse Olympia waarna de vlam wordt overgedragen aan Japan. In Japan gaat het Olympische vuur middels een fakkeltocht door de 47 prefecturen. De tocht eindigt op de eerste dag van de Spelen.

De marathon begint tijdens de Spelen al om 6.00 uur 's morgens lokale tijd. Dat is besloten op advies van Japanse artsen omdat in deze periode de temperatuur overdag gemakkelijk 40 graden Celsius kan bereiken. Zij geven aan dat een marathon lopen later op de dag vanwege extreem hoge temperaturen gevaarlijk kan zijn. Ook het 50 kilometer snelwandelen begint om die reden vroeg in de ochtend, namelijk om 5.30 uur. Er worden overigens meer wedstrijden in de ochtend gehouden zoals o.a. mountainbiken, triathlon en rugby.

Japan wil tijdens Olympische Zomerspelen de toekomst presenteren

Binnen het Japans Olympisch Comité is er een speciale afdeling, namelijk het bureau van innovatie. Dit bureau zal tijdens de Olympische Zomerspelen in Tokio een toekomstvisie presenteren met als doel om de wereld positief te veranderen. Zo zullen bijvoorbeel de Spelen geheel rookvrij zijn. Er komen zelfs geen speciale rookzones.

Begin september 2018 werd er gedurende een week getest met een zelfrijdende taxi. Passagiers betaalden via hun smartphone voor de taxirit en er waren telkens twee chauffeurs aan boord om er op toe te zien dat alles goed verliep. Het is de bedoeling dat de zelfrijdende taxi's tijdens de Spelen van 2020 als vervoersmiddel worden ingezet om de vele supporters van de ene locatie naar de andere te brengen.

Een ander technologisch hoogstandje is het inzetten van robots. De robots begeleiden bijvoorbeeld bezoekers in een rolstoel naar hun plaats en ze zijn in staat om bijvoorbeeld een tas voor ze te dragen. Uiteraard voorzien de robots de bezoekers ook van informatie.

Voor de medailles worden telefoons en tablets gerecycled. Met het goud, zilver en koper dat uit deze apparaten komt gaan ze de medailles maken. Om de stadions en het Olympisch dorp van energie te voorzien worden er zonnepanelen in wegen gebouwd. Deze zijn voorzien van een speciale laag waardoor ze niet beschadigen als er auto's over rijden. Wij zijn erg benieuwd met welke technologische hoogstandjes Japan nog meer gaat komen.

Japan heeft in 1964 (Tokio) al eerder de Olympische Zomerspelen georganiseerd en tevens twee keer de Olympische Winterspelen in 1972 (Sapporo) en 1998 (Nagano).

Er worden ongeveer 35 miljoen bezoekers verwacht voor deze editie van de Olympische Zomerspelen. Gelukkig heeft Japan - en zeker ook Tokio - een goede infrastructuur en is het een veilig land.

Team van vluchtelingen

Tijdens de Spelen in Japan zal er ook een team van vluchtelingen deel nemen. Zij doen dit onder de Olympische vlag. Op deze manier wil het Internationaal Olympisch Comité (IOC) aandacht geven aan de vluchtelingenproblematiek en hen laten weten dat zij niet vergeten worden.


Rondreizen Japan

Rondreis Japan

Wil jij op rondreis naar Japan? Bij Djoser vind je fantastische rondreizen vanaf 10 dagen!

Meer info

Vliegtickets Japan

Goedkope vliegtickets naar Japan bij KLM

Zoek jij een vliegticket naar Japan? Boek de meest voordelige vliegtickets bij KLM!

Meer info

Hotels Tokio

Hotels in Japan bij Booking.com

Zoek je een hotel, appartement of traditionele ryokan in Tokyo? Check het aanbod bij booking.com!

Meer info

Japan Rail Pass

Excursies en dagtours Japan

Ontdek Japan per trein en supersnelle bullet train met de Japan Rail Pass! Doen!

Meer info

Tokyo 2020

In 2020 worden de Olympische Spelen en de Paralympics in Japan gehouden. Lees meer over de Olympische Spelen en de Paralympics.

Reisverslag Japan

Reisverslag Japan

Lees ons reisverslag van onze bijzondere vakantie naar Japan. We bezochten o.a. diverse wijken in Tokyo en genoten van de natuur in Hakone. Naar het reisverslag.

Vakanties naar Japan

Reizen naar Japan bij Kras Reizen naar Japan bij Fox Vluchten en hotels naar Japan bij Expedia Reizen naar Japan bij Shoestring Reizen naar Japan bij Baobab Reizen naar Japan bij Koning Aap Reizen naar Japan bij SawadeeReizen naar Japan bij Djoser

Vliegen naar Japan

Goedkope Vliegtickets naar Japan bij KLM

Volg ons op sociale media: