Tokio 2021

In verband met het coronavirus heeft de Japanse regering besloten om de Olympische Spelen uit te stellen. De nieuwe datum voor dit evenement is: 23 juli t/m 8 augustus 2021. Ondanks het feit dat dit evenement nu in 2021 gehouden wordt blijft de naam toch Tokyo 2020.

Update

Tijdens de Olympische Spelen worden alle atleten die deelnemen elke dag getest op het coronavirus. Helaas worden er geen toeschouwers toegelaten bij dit sportieve evenement. Japanse liefhebbers die vorige jaar een kaartje hebben gekocht en dit nog steeds hebben mogen de Spelen wel bezoeken.

Olympisch festival

Wat waren we graag naar Japan afgereisd om de Spelen met eigen ogen te zien. Nu dit helaas niet mogelijk is hebben we een goed alternatief gevonden: Het Olympisch festival. Op het strand van Scheveningen vindt van 23 juli tot en met 8 augustus het Olympisch festival plaats. Je kunt er overdag terecht om lekker te sporten en uiteraard zijn de Spelen er ook te volgen. Ook in Den haag zelf vinden er op 10 locaties sportieve activiteiten plaats waaronder diverse clinics en een meet & greet met TeamNL-sporters. Na de wedstrijden in Tokyo worden de atleten hier ook onthaald. Wil je dus toch de Spelen beleven dan is dit festival een aanrader.

Fakkeltocht

Er is weer een positief lichtpuntje te melden over de Olympische Spelen in Japan. Op 25 maart 2021 is de estafettetocht van de fakkel gestart in de stad Fukushima. Vooraf werd er een versoberde startceremonie gehouden. Helaas is er vanwege het coronavirus geen publiek toegestaan bij deze officiële gebeurtenis. Het wordt echter wel uitgezonden op de Japanse tv. Zo'n 10.000 lopers brengen de fakkel van Fukushima door het hele land waarna deze op 23 juli arriveert in het Olympisch Stadion. Op die dag gaan tevens de Spelen van start.

Tokio 2020 uitgesteld

In het jaar 2020 zouden in de Japanse hoofdstad Tokio voor de 32e keer van 24 juli tot 9 augustus de Olympische Zomerspelen worden georganiseerd. De voorbereidingen voor dit grootste sportevenement waren in volle gang. Helaas gooide het coronavirus roet in het eten en werden de Spelen uitgesteld tot volgend jaar. Het is nog maar de vraag of buitenlands publiek tijdens de spelen is toegestaan.

Maar liefst 186.101 vrijwilligers hebben zich aangemeld om te helpen bij de Spelen. Deze vrijwilligers krijgen een speciaal opleidingstraject om hun taak tijdens dit geweldige evenement goed uit te kunnen voeren en alles in goede banen te leiden. De Spelen in Japan worden de duurste zomerspelen ooit, de Japanners geven maar liefst 13 miljard gaan kosten!

Holland House

Omdat het cancelen van de Spelen in 2020 ook voor het nationaal olympisch comité NOSNSF financieel een flinke schadepost is zal er tijdens de Olympische Spelen van 2021 in Tokyo geen Holland House zijn om kosten te besparen.

Coronavirus in Japan: Olympische Spelen ja of nee?

Helaas is het coronavirus ook actueel in Japan. Met het oog op de Olympische Spelen werd er alles aan gedaan om het virus zo veel mogelijk onder controle en binnen de perken te houden. Alle voorbereidingen liepen op schema, de stadions zijn klaar. Op 24 maart werd het besluit genomen om de datum van het evenement een jaar te verplaatsen. Wil je meer weten over of je nog veilig naar Japan op reis kunt? Lees verder.


TeamNL

TeamNL Tokyo 2020

Welke sporten?

34 Soorten sporten tijdens Tokyo 2021

Stadions

Bloesems in het voorjaar in Japan

Paralympics

Paralympics Tokyo 2020

Hotels bij de stadions

Hotels bij Stadions  Tokyo 2020

Tickets Olympische Spelen

Tickets voor Tokyo 2020

Openings- en sluitingsceremonies

De opening- en sluitingsceremonie vinden plaats in het Olympische Stadion van Tokio. Dit splinternieuwe stadion is speciaal gebouwd voor de Olympische Zomerspelen en er kunnen ongeveer 80.000 sportliefhebbers in. Het is een uniek stadion omdat er alleen maar natuurlijke energiebronnen gebruikt worden zoals zonne- en windenergie. Dit levert de ludieke bijnaam 'The Green Games' op.

Olympisch vuur

De Olympische vlam arriveerde in maart 2020 in Japan. De vlam wordt eerst ontstoken in het Griekse Olympia waarna de vlam wordt overgedragen aan Japan. Daarna begint de fakkel haar tour in Japan bij het J-Village National Training Center in Fukushima. In Japan gaat het Olympische vuur middels een fakkeltocht door 857 lokale gemeentes in de 47 prefecturen. De route is zo uitgestippeld dat 98% van de Japanse bevolking de mogelijkheid heeft de fakkel te zien binnen een uur reistijd. De tocht duurt 121 dagen en eindigt op de eerste dag van de Spelen. In verband met de corona pandemie mogen toeschouwers langs de route alleen applaudiseren maar niet aanmoedigen.

Hoge temperatuur

De marathon begint tijdens de Spelen al om 6.00 uur 's morgens lokale tijd. Dat is besloten op advies van Japanse artsen omdat in deze periode de temperatuur overdag gemakkelijk 40 graden Celsius kan bereiken. Zij geven aan dat een marathon lopen later op de dag vanwege extreem hoge temperaturen gevaarlijk kan zijn. Ook het 50 kilometer snelwandelen begint om die reden vroeg in de ochtend, namelijk om 5.30 uur. Er worden overigens meer wedstrijden in de ochtend gehouden zoals o.a. mountainbiken, triathlon en rugby.

Japan wil tijdens Olympische Zomerspelen de toekomst presenteren

Binnen het Japans Olympisch Comité is er een speciale afdeling, namelijk het bureau van innovatie. Dit bureau zal tijdens de Olympische Zomerspelen in Tokio een toekomstvisie presenteren met als doel om de wereld positief te veranderen. Zo zullen bijvoorbeel de Spelen geheel rookvrij zijn. Er komen zelfs geen speciale rookzones.

Begin september 2018 werd er gedurende een week getest met een zelfrijdende taxi. Passagiers betaalden via hun smartphone voor de taxirit en er waren telkens twee chauffeurs aan boord om er op toe te zien dat alles goed verliep. Tijdens de Spelen zet het bekende automerk Lexus zelfrijdende taxi's in om mensen van de ene naar de andere locatie te vervoeren.

Een ander technologisch hoogstandje is het inzetten van robots. De robots begeleiden bijvoorbeeld bezoekers in een rolstoel naar hun plaats en ze zijn in staat om bijvoorbeeld een tas voor ze te dragen. Uiteraard voorzien de robots de bezoekers ook van informatie.

Voor de medailles worden telefoons en tablets gerecycled. Met het goud, zilver en koper dat uit deze apparaten komt gaan ze de medailles maken. Om de stadions en het Olympisch dorp van energie te voorzien worden er zonnepanelen in wegen gebouwd. Deze zijn voorzien van een speciale laag waardoor ze niet beschadigen als er auto's over rijden. Wij zijn erg benieuwd met welke technologische hoogstandjes Japan nog meer gaat komen.

Japan heeft in 1964 (Tokio) al eerder de Olympische Zomerspelen georganiseerd en tevens twee keer de Olympische Winterspelen in 1972 (Sapporo) en 1998 (Nagano).

Er worden ongeveer 35 miljoen bezoekers verwacht voor deze editie van de Olympische Zomerspelen. Gelukkig heeft Japan - en zeker ook Tokio - een goede infrastructuur en is het een veilig land.

Team van vluchtelingen

Tijdens de Spelen in Japan zal er ook een team van vluchtelingen deel nemen. Zij doen dit onder de Olympische vlag. Op deze manier wil het Internationaal Olympisch Comité (IOC) aandacht geven aan de vluchtelingenproblematiek en hen laten weten dat zij niet vergeten worden.

TV kijken tijdens de Olympische Spelen

Natuurlijk ga jij de Olympische Spelen van Tokyo volgen op de televisie. Je wilt de wedstrijden van TeamNL op een haarscherp beeld kunnen zien maar misschien is jouw televisietoestel wel verouderd? Dan is dit het juiste moment om een nieuwe tv te kopen! Wij hebben de best geteste televisies voor je geselecteerd. Wordt het een Oled, Qled, 4K of misschien wel een 8K televisie?


Rondreizen Japan

Rondreis Japan

Wil jij op rondreis naar Japan? Bij Djoser vind je fantastische rondreizen vanaf 10 dagen!

Meer info

Vliegtickets Japan

Goedkope vliegtickets naar Japan bij KLM

Zoek jij een vliegticket naar Japan? Boek de meest voordelige vliegtickets bij KLM!

Meer info

Hotels Tokio

Hotels in Japan bij Booking.com

Zoek je een hotel, appartement of traditionele ryokan in Tokyo? Check het aanbod bij booking.com!

Meer info

Japan Rail Pass

Excursies en dagtours Japan

Ontdek Japan per trein en supersnelle bullet train met de Japan Rail Pass! Doen!

Meer info

Stedentrip Tokyo TUI

Stedentrip Tokyo Pakketreis

Tijdens deze stedentrip van acht dagen zie je alle hoogtepunten van Tokyo! Je wandelt door Ueno Park, je bezoekt de Senso-Ji tempel in Asakusa en je ziet de grootste boeddha ter wereld in Kamakura. En is nog maar slechts een kleine greep uit het programma. Tokyo is zo veelzijdig en heeft zo veel gezichten, je staat versteld van alles wat je er ziet en beleeft. Ga jij dit avontuur ook aan? Nieuw!
Meer info & boeken

Tokyo 2021

In 2021worden de Olympische Spelen en de Paralympics in Japan gehouden. Lees meer over de Olympische Spelen en de Paralympics.

Blogs en reisverslagen

Wij zijn fan van Japan! In onze reisverslagen lees je over onze avonturen in Japan. In onze blogs gaan wij op zoek naar Japan in Nederland. Lees de blogs en reisverslagen.

Tips om gratis Japans te leren

Mitsui Garden Hotel Nihonbashi Premier

Mitsui Garden Hotel Nihonbashi Premier

In dit splinternieuwe hotel is het heerlijk om terug te komen na een dagje Tokyo! De kamers zijn prachtig, comfortabel en van alle gemakken voorzien. Er is een spa en de toegang is gratis. Het hotel is open sinds september 2018 en heeft een uitstekende ligging in het hart van Tokyo. De beroemde vismarkt en het keizerlijk paleis zijn op loopafstand. Beoordeeld met een 9.0!
Meer info & boeken

Vakanties naar Japan

Reizen naar Japan bij TUIReizen naar Japan bij Djoser

Vliegen naar Japan

Vlieg nu naar Tokyo al vanaf € 611,-!

Goedkope Vliegtickets naar Japan bij KLM
Bekijk meer aanbieders van reizen naar Japan

Volg ons op sociale media: